projekt

PROJEKT

Kobolt_AFFEKT-1

Den 22 oktober presenterade Kobolt under en kväll utställningen och upplevelsen “Affekt” på Fylkingen i Stockholm. I Affekt medverkade tre grupper med unga konstnärer som i sitt arbete skapat installationer med fokus på ljud- och ljuskonst. De olika verken i utställningen vävdes samman till en helhet och skapade tillsammans: affekt.

“Kobolt: Affekt är en värld att träda in i. Vi undersöker om det verkligen finns en tydlig skiljelinje mellan det organsiska och det digitala. Interaktionen och upplevelsen skapar en möjlighet att uppnå ett annat känslomässigt tillstånd.”

Medverkande konstnärer: Annie Tådne (MURK), Carl-Jonathan Szyber (MURK), Una Boskovic (MURK), Theodor Lindholm (GREEN VACUUM), Linn Wiberg (GREEN VACUUM), Daniel Dennerkrans (GREEN VACUUM), Tobias Hellkvist (GREEN VACUUM)
Jakob Möller (JAKOB MÖLLER).

Den grafiska formen till utställningen Affekt producerades av Kimberly Ihre.

Affish_Trädgården_Kobolt_no.6-1

Den 4e Juni 2015 så tog Kobolt över Trädgården i Stockholm för att fira det 6e numret av Kobolt Magazine.

Dj’s under kvällen var Baba Stiltz, Rudolf Nordström, Amanda Liljegren, Elin Björnsström, Sandra Marquina, Cristian Dinamarca, Andreas Bertman, Abudi Alsaleh och Leo Eklund.
VJ-kollektivet MURK gjorde platsspecifika ljusinstallationer och projiceringar.

Kobolt fyllde hela utomhusklubben med cirka 1000 gäster.

Tack till TT.

I samband med släppet av Kobolt Magazine no.6 anordnades den 11/6 2015 en utställning på NAU Gallery i Stockholm. Utställningen fungerade som en förlängning av Kobolt Magazine och ett tillfälle att lyfta fram de publicerade konstnärerna i ett ytterligare sammanhang. Att visa originalen av de representerade konstnärerna från tidningen blev en fortsättning på Kobolts grundidé – att skapa rum för konst i en annars virtuell värld.

Utställningen presenterade verk av följande konstnärer: Josefina Anjou, Maria Toll, Evelina Kollberg, Mårten Godske, Lydia Ericsson Wärn, Klara Wirsén och August Adrial.
Vernisssagen anordnades i samband med releasen av fotomagasinet Paper Lights andra nummer.

Tack till Heneiken.

21 januari 2015 så ordnade Kobolt en releasefest och utställning tillsammans med Radar Magazine på Lydmar Hotel för att fira Kobolt Magazine no.5.

Under kvällen så visades verk i lokalen av Aron Pelcman, Zak Arogundade, Freddy Berg och Björn Elgerd.

Den stockholmsbaserade artisten AnnaMelina uppträdde med sin drömska r’n’b. Dj’s under kvällen var Sandra Marquina och Leo Eklund.
Totalt under kvällen kom ca: 900 personer.

Tack till Grolsch.

I samband med det fjärde numret av Kobolt Magazine anordnade vi en vernissage där vi ställde ut fyra konstnärer. Två av dem, Karin Kirchmeir och Hanna Andersson Åsman har deltagit i tidigare nummer av tidningen. Jakob Möller (vars videokonst visades på relasefesten på restaurangen Taverna Brillo) var en av kreatörerna som visas i det fjärde numret, tillsammans med illustratören och fotografen Ludwig Landström som också går att hitta i Kobolt Magazine no.4.
Under kvällen spelade sex dj’s. Baba Stiltz inledde kvällen följt av Andreas Bertman, Gunnar Wibom tillsammans med Simon Pollack Sarnecki och sist men inte minst Dj-duon Nanna & Hannah.

När vi släppte vårt tredje nummer hade vi releasefest på Taverna Brillo, Sturegatan 6. Baba Stiltz spelade musik och Jakob Möller hade gjort visuals. Evnetet hade ca. 200 deltagare och interaktionen i en etablerad restauranglokal gav en större spridning för Kobolt.

När vi släppte vårt andra nummer ordnade vi en releasefest på Revenue St Eriksgatan 79. Andreas Bertman och Elis Burrau spelade musik.
Eventet hade ca. 150 gäster