Josefina Anjou Lilja

Josefina Anjou Kobolt no2

Josefina_Anjou_plantguy

Josefina Anjou Lilja

Kobolt Magazine no.2 2014

Kobolt Magazine no.6 2015 ”Plant Guy”

1993

Stockholm

Kanaler: www.josefinaanjou.tumblr.com

2013:

För att undvika hinder som uppkommer av tvekan och andra mänskliga svagheter som hämmar en konstnärlig process så försöker jag hålla mig till mottot ”det blir vad det så vill bli”. Mitt arbete får gärna komma ur en bagatelliserad utgångspunkt för att jag ska låta något av värde komma ur penseln och pennan, de medel jag använder mig av. Det som börjar som studier och klottrer, det jag gör av rena farten är det som kan vara värt att efterpoleras och det är sådant ni får se. Storsatsningarna samlar damm så länge.

Man kan absolut säga att jag använder mig av skapande för att ventilera mina intryck och allt tyck och tänk, på liknande sätt som till en vän eller en dagbok. Därav speglar det jag målar och tecknar min samtida tillvaro.

2015:

Jag arbetar bäst fort. Som en cykel så kraschar det om det går för långsamt. En lyckad process för mig börjar med att figurer och koncept dyker upp i mitt huvud eller i mitt teckningsblock, som alltid finns nära till hands. Ibland händer det att jag hakar upp mig och får extra starkt intresse för någon av figurerna eller någon idé och tar med mig denne vidare. Det blir utgångspunkten för en målning.